24 oktober 2016
18:20

Carlscrona IBF

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Carlscrona IBF

Denna underbara måndag så var det dags för vår andra raka hemmamatch då Carlscrona kom på besök. Ett lag som är väldigt spelskickligt och som vill göra sina mål snyggt, oftast med mycket rull bakom kassen och smarta instick i slottet.

Kändes nästan på uppvärmningen att det inte var någon riktig fart under fötterna. Bortalaget kan bekvämt gå till en 3-0 ledning efter första perioden. Vi skapar en del farliga lägen men är ineffektiva.

Andra perioden börjar bra när Eriksson kan reducera till 1-3 efter en målvaktsretur. Tyvärr ge inte målet den effekt som vi önskar utan Carlscrona kan gå in med en 5-1 ledning inför den tredje akten.

Vi försöker samla kraft för att avsluta snyggt i tredje. Fyra mål är inget omöjlighet. Men det finns inte där idag. Efter 01:38 så kommer spiken i kistan. Matchen slutar 3-8 efter att Eriksson gjort sitt andra mål för kvällen när bortalaget går bort sig vid ett byte. Kevin avslutar målfabrikationen med ett distinkt skott i bottre krysset. I slutminutrarna så städar vi bort ett boxplay kontrollerat.

Matchanalys:

Som tränare är vi inte riktigt nöjda med dagens prestation. Visst vi möter ett bättre lag, men vi släpper för mycket "lätta" mål. Bakåt så har vi väldigt svårt att lösa bortalagets press. Uppspelen finns inte där utan allt som oftast så kör vi själva längs sargen och blir av med bollen. Vi måste våga spela på en markerad spelare och på så sätt få till lite spelvändningar. Carlscrona gör det bra med sitt pointuppspel och får väldigt mycket tid på sig att spela runt bollen. Vi får dessutom stora problem när vi faller ner i knät på våra målvakter och deras backar får fritt spelrum att lossa skott. Som sagt vi vet vad vi ska träna på.

Skott: 27-24
Måls: Eriksson 2, Kevin 1
Ass: Leo, Niklas, Aronsson

sön 5 feb 2017, 10:00 Carlscrona IBF - Gantesbo IBK (02/03) 8 - 1